Bu Blogda Ara

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts

Katrancı Koyu - Katrancı Bay - Anlatım

7 Temmuz 2008 Pazartesi





Akdeniz ve Ege arasında kalan ve her türlü deniz sporuna olanak tanıyan denizi, kum plajı, leziz balık çeşitleri, okaliptus ve çam ağaçlarının mis kokusu altında yapılan geçe eğlenceleri ile adını duyurmuş bir kamp alanı olan Katrancı ve Kızlar koyu yıl boyu kampçıların ilgisini çekiyor.


Katrancı orman içi dinlenme yeri kamp alanı iki koydan oluşuyor.
Fethiye'den kalkıp Göcek sahillerine yapılan tekne turlarının veya Fethiye çıkışlı günü birlik tekne gezilerinin önemli duraklarından olan Katrancı Koyu ve ona komşu olan Kızlar Koyu denizden olduğu gibi kara yoluyla gelenleri de ağırlıyor. Tepeleri kızılçam, okaliptus ve Kıbrıs akasyaları ile kaplı olan bölgede bir zamanlar büyük kazanlar içinde katranlar kaynatıldığı için koy bu isimle anılır olmuş. Günümüzde ise ekonomik tatil ve kamp karavan tutkunlarının vazgeçemedikleri mekanların başında geliyor. Fethiye'ye yakın olması nedeniyle her yıl daha fazla rağbet gören kamp alnının 20-25 yıldır düzenli şekilde gelip aynı yere çadır kuran konukları da bulunuyor.






Mayıs ayında açılan ve haziran ayından itibaren çadırları kurulmaya başlayan kamp alanı için işletmeciler bir gelen bir daha ayrılamaz diyorlar. Etrafı tel örgü çitlerle çevrili, 6 güvenlik görevlisinin gözetimindeki kamp alanında ağaç gölgesine çadırlarını kuran ve karavanlarını park edenler, hem hırçın dalgalara kapalı koyda durgun ve sığ denizin tadını çıkarıyor hem de bitki dokusunun oksijen oranı yüksek temiz havasını soluyorlar. Güneşin batmasıyla kendi aralarında düzenledikleri eğlencelerle vakit geçiren, beraberlerinde getirdikleri enstrümanları çalıp söyleyen, disko barda 01'e dek dans eden kamp sakinleri, günlük ihtiyaçlarını kamp alanı içinde hizmet veren restoran, büfe, market'den karşılıyor, bir çok aile yemeklerini kendileri hazırlıyor, gerekli siparişlerini Fethiye'ye gidip gelen servislere veriyorlar. Kamp alanı içinde ahşap piknik masaları, içinde makineleri olan çamaşırhane, bulaşıkhane, çocuklar için atariler, langırt masaları barındıran oyun salonları, soyunma kabinleri, duş, wc gibi üniteler yer alıyor.

Katrancı koyununa oranla daha sakin bir görüntü sergileyen kızlar koyunun da üç tarafı çam ormanları ile kaplı. Her iki koyda yüzmeye, dalmaya, balık tutmaya, botla dolaşıp kürek sesi dinleyerek dinlenmeye son derece elverişli. Koya hakim manzarası ile ilgi çeken çardak bar ise koyu uzaktan seyredip burunda olmanın verdiği avantajla kendini rüzgara teslim edenlerin yeri olarak anılıyor. En güzel mevsimi İlkbahar ve sonbaharda yaşayan Katrancı koyu Ege'ye gelirken Akdeniz'in son koyu olma özelliği taşıyor. 2004- 2005 yılı içinde "Mavi Bayrak" sözü alan ve Fethiye'nin en temiz denizine sahip olan Katrancı koyuna gelecek yaz mevsiminde aquapark ve denize ahşap iskele yapılacağı belirtiliyor. En uzak yerinden 100 adımda denize ulaşma kolaylığı olan kamp alanında tepelere çıkmak patikalarda yürüyüş ve spor imkanı da bulunuyor. Çevre gezilerine meraklı olanlar için Katrancıya komşu Günlüklü Koyu, Küçük Kargı koyu kamp alanı olarak bir başka alternatif özelliği sunuyor.




0 yorum:

Yorum Gönder

About This Blog

Blog Archive

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP