Bu Blogda Ara

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts

Fethiye' de Spor Aktiviteleri - Sportive Activities in Fethiye

12 Eylül 2008 Cuma


Yamaç Paraşütü

Babadağ'ın zirvesinden bir kuş gibi bırakın kendinizi ayaklarınızın altındaki nefis fotoğrafın içine. Burası dünyanın en güzel ve güvenli yamaç paraşüt merkezi Ölüdeniz- Fethiye.

Yamaç Paraşütü sporu, yüksek bir tepeden koşulmak sureti ile havalanmaktır. Eğimli ve yüksek bir tepeye açık olarak serilen paraşüt, pilotun koşmaya başlaması ile hava ile dolar ve pilotla birlikte havalanır. Uçuşların süresi kullanılan malzemenin performansı ve pilotun tecrübesine bağlı olarak bir kaç saat sürebilir

Ölüdeniz kıyısındaki Belcekız plajı, uzun ve genişliği ile oldukça rahat ve güvenli bir iniş alanıdır. Babadağ da toplam üç pist vardır. 1700 metre güney pisti kalkış için çok müsaittir. 1800 metrelik kuzey pisti biraz küçük ve diktir. 1900 Metre kuzey zirve pistinin kalkış alanı oldukça rahattır. Günün büyük bölümünde tam karşıdan güney rüzgarı aldığı için genelde 1700 metrelik pistten uçulur.


Windsurfing

Her yıl Avrupa dan özellikle Isviçre, Almanya ve Ingiltere den rüzgar tutkunu birçok kişi rüzgar sörfü veya uçurtma sörfü ögrenmek için sörf merkezi "Fethiye Surf Center" Çalış/Fethiyeye gelmektedir.

Kitesurfing
Çalış Plaji, rüzgar sörfü ögrenmek veya rüzgar sörfü yapmak isteyenler için ideal bir ortamdır. Şehir merkezine 10 km mesafede bulunan sörf merkezine, Çalış Plajı dolmuşları ile kolay ulaşabilirsiniz. Surf merkezinde ayrıca Çadır veya Camping yapma olanakları olduğu gibi, Cafeterya, duş tuvalet gibi tesisler tüm ihtiyaçlara cevap vermektedir.

Yelken sporu
İnsanların suyun kaldırma gücü ve rüzgardan yaralanması suretiyle başlayan yelken sporu, bugün popüler spor dallarından biridir. Yelkenli sporu yapanlar veya ezelden beri yapmak isteyenler için mavi yolculuk denilen yolda bir koydan diğer koya mavi sularda haz dolu bir zaman geçirmeniz mümkün. Fethiye Marinasında temas kurup hayallerinizi gerçek yapma şansınız var. Aşağıdaki linkten etraflıca bilgi alabilirsiniz.


Dalma

Fethiye'de çok sayıda dalış kulübü tarafından dalış turları düzenlenmektedir. Deniz dibinin güzelliklerini görmek isterseniz, kaldığınız yerden alınarak, tekneye getiriliyorsunuz. Gerekli pratik eğitim ve Malzemeleri aldıktan sonra, en uygun yerlerde dalışlar yapılıyor. Muhteşem denizaltı dünyasının tadını çıkartıp unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.


Binicilik

İki canlının birbirine duyduğu sevgi ve güvenin ispatlandığı bir spor, binicilik. Üzerinde bulunduğunuz canlı ile güven köprüsü kurulduğunda tarifsiz bir huzur hissetmek mümkün. Binicilik sanıldığı kadar zor ve masraflı bir spor değil, biraz eğitim ve pratikle yıllardır at üstündey- mişsiniz gibi usta bir binici olunabilinir.


Rafting

Marmaris, Dalyan, Fethiye, Turunç ve Dalaman havaalanından Rafting noktalarına ulaşılabilinir. Yıl boyu rafting yapılabilen Dalaman çayının su seviyesi, özellikle eylül ve ekim aylarında yükselir. Küçük şelaleler yaparak akan su yer yer geçitler arasında devam eder. Bu geçitler Akköprü köyü üzerinde nehri iki bölüme ayırmaktadır. Üst bölümün zorluk derecesi 5'dir. Alt bölüm 3-4 zorluk derecesindedir. Daha ileride Akköprü'ye gelindiğinde su akış hızı azalır, zorluk derecesi 3'e iner.


Jeep Safari

Eğer büyük şehrin kalabalık ortamından gürültüsünden, stresten uzaklaşmak istiyorsanız, jeep safari turlarında doğada kendini bulmak mümkün. Adrenalin dolu bir gün sizi bekliyor. Jeep ile toplam 180 km lik bir tura ne dersiniz? Jeepi siz veya arkadaşınız kullanabilir. Yol boyunca manzarası olan dağlık bölgelerden geçerek, yakapark ve saklıkente uğranacaktır. Tarihi xantos ve patara yı gezip denize girebilirsiniz.


Yaylalar ve yayla turları

Fethiye sıcağı yaz aylarında dayanılmaz olunca, halkın bir bölümü yaylalara göç ediyor. Yayla çıkışı son yıllarda turistik bir aktivite oldu. Jip safari turları da yoğun ilgi görüyor.

Seki Yaylası Fethiye çevresindeki yaylaların en bilineni. Kemer bucağı ve çevresindeki köyler yaz aylarında Seki yaylasına göç ediyor. Yayla yakınlarındaki Eren Dağı kış sporlarına uygun yapısıyla dikkat çekiyor.

Seki yaylası yakınlarında başka yaylalar da var. Patlangıç, Eldirek, Karaçulha, Çamköy, Esenköy, Gökben, Ceylan, Zorlar, Atlıdere bir çırpıda sayılacak olanlar.

Göcek ve yakınındaki Gökçeovacıklıların çıktıkları yayla ise Karanfilli yaylası.

Fethiye’ye en yakın yayla olan Koru yaylasına, Fethiye-Çameli yolunun Arpacık sınırları içinde, Koru köyünün Buzaotu mevkiinden 15 dakikalık yürüyüşle ulaşılıyor.

Çameli’ne yaklaşıldığında sağ taraftaki çeşmeyi izleyip 100 metre çıkıldığında Kırkpınar yaylasına ulaşılır. Buz gibi suların kaynadığı yaylaya belki de bu nedenle Kırk pınar denmiş.





0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP