Bu Blogda Ara

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts

Haberler - 25 Haziran 2008

25 Haziran 2008 Çarşamba

40 DERECEYİ BULAN SICAKLARDAN BUNALAN KÖPEKLER HORTUMLA SULANARAK SERİNLETİLİYOR


Muğla'nın Fethiye İlçesinde 40 Dereceye Yaklaşan Hava Sıcaklıkları, İnsanlar Kadar Hayvanları da Olumsuz Etkiliyor. İnsanlar Gibi Klimalı Odalarda Kalma Şansı Bulamayan Hayvanlar Su ile Serinletiliyor.


Muğla'nın Fethiye ilçesinde 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklıkları, insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. İnsanlar gibi klimalı odalarda kalma şansı bulamayan hayvanlar su ile serinletiliyor.


Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda bulunan 100 kadar köpek, sıcaklardan bunalınca suyla serinletiliyorlar. Köpekler serinlemek için barınak içerisinde bulunan havuzları kullanıyor. Havuz suyuyla yetinmeyen veya havuza giremeyen köpekler ise bakıcılar tarafından hortumla sulanıyor. Bakıcıların elinde serinlemenin tadını çıkaran köpekler, duş sonrası kendilerine buldukları gölgede günü geçiriyor.


Barınak yetkilileri, hayvanların kaldıkları mekanları günde 2-3 defa suyla yıkayarak serin kalmasını sağladıklarını ifade etti. Sıcaklardan rahatsız olan köpeklerin havlayarak, huysuzlaştığını anlatan barınak yetkilisi Deniz Aksu, "Havalardaki ısınmadan biz kadar köpekler de etkileniyor. Bulundukları yerde havuzları var. Oraya girip serinliyorlar. Fakat hepsi havuza giremediği için diğerlerini de biz elimizde hortumla yıkarak serinletiyoruz. Ayrıca, kaldıkları kulübelerin serin olması için gün içerisinde bir kaç defa kulübelerin içini yıkıyoruz" dedi.

Köpeklerin serinleme anlarını kameraya kaydeden vatandaşlar da hayvanların yıkanmasının gerekli olduğuna belirtti. Kendilerinden örnek vererek yapılan uygulamaya destek veren vatandaşlar, "Biz klimalı odalarda zor duruyoruz. Hayvanların da serinlemeye ihtiyaçları var. Bu, doğal olarak suyla yapılıyor" diye konuştu.


Kaynak: http://www.haberler.com/40-dereceyi-bulan-sicaklardan-bunalan-kopekler-haberi/


0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP